over Sofie

Ik ben moeder, dochter, zus, vriendin, collega. Ik probeer 100 % moeder, 100% dochter, 100 % zus, 100 % vriendin en 100 % collega te zijn. Dat lukt niet. Ik loop het vuur uit mijn sloffen maar schiet overal tekort. Daar schrijf ik over.

Wat ik schrijf is erg persoonlijk. Eerst was deze blog alleen toegankelijk voor enkele goede vrienden, die een paswoord nodig hadden. Ook voor goede vrienden is een paswoord net die drempel te veel. Dus las alleen mijn moeder me nog. En toen gebeurde dit, waardoor mijn enige lezer niet meer kon lezen en ik voor de muren schreef. Ik heb mijn blog dan maar openbaar gezet. Aan de ene kant schaam ik me diep dat ik mijn leven te grabbel gooi op het internet. Aan de andere kant wil ik gelezen worden. En bevestiging krijgen, zoals iedereen.

Ik vind het leven mooi maar niet altijd gemakkelijk. Maar ik verwacht ook niet dat het leven gemakkelijk is, dat scheelt. Ik hou heel veel van iemand die het leven wel gemakkelijk vindt. En het meest van twee mensjes voor wie het leven zonder meer gemakkelijk ís omdat ze nog te klein zijn om iets anders te vermoeden.

Credits

Hier heb ik de citaten in de kop van mijn blog vandaan gehaald:
– Die andere moeders doen ook maar wat. Uit Relax mama! van Elsbeth Teeling (zie ook https://www.facebook.com/Clubvanrelaxtemoeders?fref=ts)
– Feminism is the radical notion that women are people. Van overal een beetje. Blijkbaar is de oorspronkelijke auteur ervan Marie Shear.
– Want de hardste strijd in het leven in de strijd om niet bitter te worden. Dat is er eentje van mijn absolute lievelingsauteur Louis Paul Boon.

Advertenties

2 gedachten over “over Sofie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s